Hvor skal du?
Alice kom til et veikryss og spurte katten i treet: «Hvilken vei skal jeg ta?» «Det kommer an på hvor du vil», svarte katten. «Det spiller ikke så stor rolle», svarte Alice. Til det svarte katten: «Da spiller det ingen rolle hvilken vei du tar.” Som Alice i Eventyrland, står også vi overfor små og store veivalg i hverdagen. Valgene vi tar er med på å forme hvem vi vil være og hva slags liv vi vil leve.

 

Livet er som en drosjereise

Når du bestiller en drosje, må sjåføren vite to ting for å kunne frakte deg fra A til B: Hvor du skal og hvor du er akkurat nå. Hvis du ikke vet det, kan ikke sjåføren utføre jobben sin.

I likhet med drosjesjåfører, ønsker hjernen din å få konkrete oppdrag. For å ta valg som er best for deg og det livet du vil leve, må du vite hvor du skal og hvor du er. Da først kan hjernen finne den beste veien fram mot målet.

Den delen av hjernen vi kaller underbevisstheten, jobber videre med saken mens du er opptatt med andre ting. Når du plutselig får en god idé, har den ofte vært gjennom underbevissthetens raffineri først.

Hvis du sitter i en drosje, men ikke klarer å bestemme deg for hvor du vil, tar du også et valg. Du velger å overlate avgjørelsen til drosjesjåføren. Sannsynligvis vil sjåføren (hjernen din) bare kjøre deg rundt på gamle trakter – hjernen er et vanedyr. For å overta førersetet i ditt eget liv, må du bestemme deg for hvor du vil at ferden skal gå.

 

Ikke alle veier fører til Rom


Vit hvor du skal

Vet du hva du vil med livet ditt? Mange synes det er mye lettere å vite hva de ikke vil, men med øvelse kan alle bli mer løsningsorienterte. Når du er løsningsorientert skaffer du deg først et reellt overblikk over situasjonen (hvor du er), deretter bestemmer du deg for hvor du vil. Når et konkret mål er definert, lager du en plan med steg for steg for hvordan du skal komme deg i mål. Minn deg selv på at du – som nå velger å være løsningsorientert også kan revurdere planen din hvis den ikke gir deg de resultatene du vil ha. 

 

Begynn her og nå

Hvis du vil ha et bedre liv, må du vite hva et godt liv innebærer for deg, og du må være spesifikk. Hvis du er usikker på hva du vil, kan spørsmålene nedenfor være til hjelp. Ta fram penn og papir og svar på følgende:

 • Hva er det motsatte av det du ikke vil ha?
 • Hvilke fem gode følelser vil du ha hver dag? Hva kan du gjøre for å få det?
 • Hvem beundrer du? Hvem misunner du? Det du konkret beundrer eller misunner hos andre, gir en god pekepinn på hva du ønsker deg. Er det visse egenskaper? En måte å være på? Er det en ferdighet, som å spille et instrument? Beundrer eller misunner du noen hvor de bor, hva de jobber med, hvilke interesser de har, eller hvem de omgås? Lista kan være lang – begynn i dag med å skrive ned alt du kommer på. 

  Etter hvert kan du sette ønskene dine i en prioritert rekkefølge. Hva er mest viktig for deg akkurat nå? Hvorfor det er viktig for deg? Hvordan ville livet vært bedre?

  En drøm forblir bare en drøm til du lager en plan – da blir drømmen et mål.

   

  Vit hvor du er og hvor du skal for å finne veien til mål.

 

 

 

 

 

 

 

 

Med en plan blir drømmen din et mål

Her er et eksempel på hvordan en vag drøm ble et konkret mål:

Vag drøm: Jeg vil ha et bedre liv.
Spesifikk: Jeg ønsker meg indre ro.
Hvor jeg er nå: Jeg er stressa, sover dårlig, alltid sliten.
Hva jeg kan gjøre, første steg: Lære meg pusteteknikker og meditasjon.
Hvordan: Kontakte en yogainstruktør og be om hjelp.
Når: I dag! 

Eksempelet over er fra mitt eget liv for noen år siden. Alle reiser begynner med det første steg, og dette var mitt aller første mot det gode livet jeg har i dag. Livet mitt er ikke perfekt, men det må slett ikke være perfekt for å være bra!

«Hvis du prøver å oppnå perfeksjon, vet du egentlig at du aldri klarer det. Dermed har du satt en standard du ikke kan oppnå, og mister motivasjonen.»  – Tony Robbins


Ønsk deg ikke et perfekt liv, men et bra liv. Det er deg vel unt!


Klem fra Bibi ❤️


PS: Trenger du litt veiledning til å finne ut hva du vil? Har du allerede en drøm, men er usikker på hvordan drømmen kan bli en realitet? Book en gratis prat med meg på denne siden: https://calendly.com/taenprat/60min

 

Les flere tips her.

 

Del denne siden:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter