Livet er urettferdig!
Et av de største problemene folk har, er at de forventer at de ikke skal ha noen problemer! Først når vi aksepterer at problemer er en del av livet, kan vi takle dem på en bedre måte. Shit happens! Det er måten vi takler problemene som dukker opp på som utgjør forskjellen.

 

 

Vi ville fått det livet vi fortjente hvis livet var rettferdig, men det er det jo ikke. Fæle ting skjer med både uskyldige og gode mennesker hele tida. Ingen har noen sinne lovet oss at livet skulle bli rettferdig.

Selv om vi ikke kan forvente oss et liv helt uten problemer, har jeg erfart at jeg hadde flere problemer i livet mitt da jeg tolererte det. Jeg tolererte ting jeg faktisk kunne endre på, men som jeg av en eller annen grunn valgte å ikke gjøre noe med. Når vi vegrer oss for endringer er det på grunn av frykt, enten frykten er reell eller et resultat av vår egen fantasi om alt som KAN gå galt. Ofte frykter vi at vi ikke får det til, så vi lar det være.

 

Vær ikke så engtelig for alt som kan gå galt. Vær heller begeistret for alt som kan gå bra!


Hva finner DU deg i?

Omgås du mennesker som behandler deg dårlig? Aksepterer og tolererer du å bli behandlet verre enn du selv behandler andre? Har du venner som alltid klager så mye at du får vondt i magen bare av tanken på å være sammen med dem? Tolererer du å ha venner som får deg i dårlig humør eller er det kanskje på tide å si at nok er nok? Tolererer du å ha en jobb du mistrives i? Tolererer du å ikke ha det bra?

Noen av oss tåler altfor mye. Vi biter tenna sammen og holder ut. Noen ganger har vi faktisk ikke har noe valg, jeg snakker om alle de gangene vi HAR valgmuligheter. Når vi da fortsatt ikke tar tak, er det fordi vi tolererer å ha det sånn. Vi vurderer den dårlige situasjonen vi er i som mindre ille enn alt det fæle som kanskje kunne skje hvis vi gjorde noe med situasjonen vi er i.

Ønsker du et bedre liv, må du begynne med å sette en høyere standard for deg selv og hva du faktisk finner deg i. Ønsk deg mer, ønsk deg noe bedre – og gjør det som kreves av deg for å få det! Vet du ikke hvordan? Finn noen som vet! Har du ikke gjort det før, finn noen som har fått det til!

Vi får ikke mer et av livet enn det som er et MUST for oss. Er det et MUST for deg å ha et sted å bo? Høyst sannsynlig! Er det et MUST for deg å behandle deg selv like bra som du behandler din aller beste venn? Ville du tenkt de samme negative tankene om din aller beste venn eller til og med sagt de samme negative tingene som du sier til eller om deg selv? Tren deg selv på å bli mer bevisst på alt du tenker og sier om deg selv. Vær din egen beste støttespiller!

Noen ganger er det oss selv vi må endre på for å bli den personen som kan få det bedre. Selv kunne jeg ikke forvente å ha en frisk og sterk kropp hvis jeg fortsatte å proppe i meg usunn mat, men i åresvis tolererte jeg å være slapp og syk – det var jo enklere enn å legge om livsstilen …

Å leve et vanskelig liv er enkelt.
Å leve et enkelt liv er vanskelig.


–  Det er enkelt å ikke gjøre noen endringer, selv om livet er vanskelig.
Vanskelige liv er enkle i den forstand at vi ikke behøver å gjøre noe annet enn det vi alltid har gjort.

Å skape seg et enkelt liv med overskudd av energi, en veltrent kropp, et liv i balanse og harmoni, med gode relasjoner, mer fritid og bedre økonomi og så videre er vanskelig – det krever mer av oss enn det vi har gjort hittil. Spør deg selv om det er verdt det likevel.

 

 

 

Endring kan ta tid, kreve energi og pågangsmot. Er det verdt det? Hvis du virkelig hadde syntes det var verdt det, hadde du da ikke gjort de endringer som skal til for lenge siden? Hvis du ikke har gjort noe av det som skal til, er det fordi du tolererer å ha det sånn. Jeg vet at det kan virke provoserende, men jeg vil minne deg på at det er snakk om ting du faktisk KAN gjøre noe med, bare du våger … bare du ønsker det så sterkt at det blir et MUST som gir deg den motivasjonen du trenger.

Kanskje det er på tide å høyne standaren for hva du finner deg i? Lag en liste over ting du ikke lenger vil tolerere. Deretter lager du en plan for hver av punktene for HVA som skal til for å endre dem, NÅR du skal gjøre det, og HVEM du eventuelt trenger hjelp eller moralsk støtte av for å gjennomføre det. Skaff deg en heiagjeng!

Klem fra Bibi ❤️

PS: Trenger du veiledning for å gjøre de endringene som skal til for at du skal få et bedre liv? Gi deg selv en gave og bestill en gratis og uforpliktende prat med meg her: https://calendly.com/taenprat/60min

Les flere artikler her.

Del denne siden:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter